Monday, March 11, 2013

Dating sambil Menimba ilmu Angkasaraya

Update kali ni pula pasal Planetarium Negara. Lama tak pegi.. Daripada dating tengok wayang n pegi shoping complex, skali-skali tengok dunia luar sikit.. Tengok angkasa lepas sikit sebanyak dapat release tensen keje yang berbeban-beban. Seronok gak la, terasa flashback zaman sekolah dulu, lawatan sambil belajar, kalini dating sambil belajar. Planaterium ni ade bahagian luar dan dalam, bahagian luar tempat-tempat replica monumen-monumen sains contohnya balai cerap, stone age, jam matahari dan lain-lain. Masuk tak dikenakan bayaran apa-apa tapi kalau nak tengok movie 3D yang menggunakan skrin parabola projector bulat kene bayaran RM6 bg yang dewasa.

Enjoy la video ni…
Tq
Video by me
Song by Beat Beat Beat - Star



 
Gambar-Gambar ...Yeahhhooo....!!!! Planet-Planet










Wednesday, February 27, 2013

T-Shirt Anonymous Backpackers Only

T-shirt BackPackers untuk dijual. "I LOVE TO FEEL ANONYMOUS IN THE PLACE I'VE NEVER BEEN".. Thanks For Support..Tempahan Boleh dibuat di Facebook Saya MY FACEBOOK



Sunday, February 24, 2013

Fraser Hill Video Ride and Harlem Shake DMC

Post untuk kali ini pula ialah Ride ke Fraser Hill sambil meengelibas buat video Harlem Shake yang sangat popular diwaktu ni..Hahahaha.... Klaka siot.. Start ride 9.30pagi dari Shah Alam dan selamat  sampai dalam pkl 12 tgh hari.. Perjalanan balik salah sorang daripada rider overshoot hentam pintu kereta persona.. Alhamdulillah selamat cume tangan rider retak sikit. Waktu balik hujan sepanjang jalan..Fuhh...Basahhh

Video Teaser Ride To Fraser Hill 
video
 

Video Ride To Fraser Hill by Parez



Enjoy la Harlem Shake DMC. tq

1st Edition

2nd Edition


Gambar chill and ride ke Fraser Hill. Cari udara sejuk dan segar..











Friday, February 22, 2013

T-Shirt DMC Auk-Auk

Post kali ni pasal T-shirt lak.. Sekian lama xbuat Tshirt akhirnya berjaya menghasilkan T-shirt Scambler @ Motocross yang pelik dan merepek. Hardcore style.Rare..hahaha.. T-shirt dah di booking dan dalam proses penghantaran. Selepas ni mungkin akan keluar lg design baru.. Tq for all yang support t-shirt DMC auk-auk ni..

Sila-Sila lah Like page DMC STUDIO
Thanks a lot..

Design T-shirt


Antara Customer merangkap Model kepada T-shirt Auk-auk..

 Go Beyond


 Designer sendiri pun membeli..


Hahaha..Model ala-ala Faizal Tahir..

Thursday, February 21, 2013

Backpack to Aonang Krabi Thailand

Post kali ni bertajuk backpack to aonang Krabi Thailand.. Wooohooooo!!! Sangat Awesome... Dalam sepanjang hidup aku ni lah kali pertama aku keluar dari negaraku yang tercinta ni.. Pergi negara orang, lihat diorang punye ragam budaya diorang memang ada perbezaan. Krabi terletak kat sebelah selatan-barat thailand. Mengikut pengalaman yang dilalui Krabi ni bukan lah tempat percutian yang menarik pun sebab die bandar kecil je. Kawasan pantai diorang adalah di Aonang. Kat situ memang happening, banyak kedai restoran dan bar, club2 dan lain2(awek pon ramai).  Tp pantai kat situ pun tak menarik gak sama je macam pantai kat Port Dikson. Tp agak puas hati la bile dah sampai sana jumpe pantai walaupun xsecantik macam mane yang dibayangkan. Sebenarnya kalau nak stay tempat2 yang murah jangan la ambik daripada travel agency kat sana. Die akan suggest tempat tinggal yang mahal dan pakej-pekej yang mahal lagi-lagi time peak season. Sebab aku dah terkena so lepas ni kalau aku pegi aku akan stay kat aonang 1 hari pastu masuk pulau Phi Phi Don and stay kat sane berhari-hari lagi seronok dan murah pulak tu. Ni lah video yang sempat dirakam untuk tatapan semua. Tentang budget kiteorang akan diceritakan kemudian.



Music from Sigur Rose - Olsen Olsen
Editing From Sahrul Azhar
Video From Jambol

Start from Kuala Lumpur Central with 2 buddies from Johor Baharu to Hat Yai with train "Senandung Langkawi".. Meet other buddies from Putrajaya in train. Have a silly incident during the way to Krabi but nothing happen to us (Alhamdulillah..).. Take a Mie Mie guest house in Aonang and Phi Phi Island Hopping recommended by Somporn Travel agency,Krabi. Walk along the street in Aonang, enjoy the view of Railay Beach,  join a island hopping goes to 7 island, meet kiki and sunny(friend from UK), experiencing the beauty of maya bay(leonardo dicaprio - The beach movie spot)..Go back to Hat Yai and back home..Great..Great backpack holiday...

Click read more below to see my picture in Hat Yai - Aonang - Koh Phi Phi - Monkey bay - Maya Bay - Bamboo island - Krabi.. My Birthday is on my trip to Maya Bay..

DMC Ride GENTING LINDAN

Post kali ni lak bernama GENTING LINDAN(Hafiz Marshall) sebab aku geram tengok kening die..hahaha.. Rase nak bagi je... Sebenarnye xde kene mengene pon ngn die cume jadi mangsa bahan sebab die boleh main kening pulak time orang shoot muke die..Hahahah.. Ride kali adalah pada awal tahun ni gak 2013, 1st time aku naik genting selama 27tahun lebih aku hidup dan 1st time aku membawa JiMB bersama-sama. Berdebar rasanya... Walaupun cuaca panas tp keadaan sekeliling berasa sejuk je. Tenang je fikiran yang selama ni serabut dipenuhi dengan kerja-kerja di opis.. Enjoy la video ride ni walaupun xde footage ride pon dalam video ni..hahahah...

Enjoy The video..
Have a nice day..
Video editing by me..

Tq

video


Klik READ MORE untuk melihat gambar-gambar yang di ambil semasa di genting..

AMEKAW enjoy scene - Song by PESAWAT

Dulu time keje TV3 buat program AMEKAW. Memang sangat-sangat mencabar. Tidur xcukup makan xlalu..hahaha... Tp dalam pahit maung cabaran tu  ade gak la perasaan enjoy pada kerja yang sempat dirakam di disunting menjadi satu music video.. Amekaw musim pertama adalah bawah Arahan Tengku Ismail(Producer). Kat situ la aku banyak belajar hal-hal tentang production dari directing, editing, pasang props, masuk bendang, masuk paya dan macam-macam lagi. Selain tu, crew2 yang terlibat adalah Amat, Azahari, Remi, Sofia, Azeem, Wan, Fiona, Zam the propsman, dan dibantu sket2 oleh Ed, Ejam, Team Cameraman, Props dan crew2 lain serta orang kampung.

Enjoy La video ni.
Lagu daripada Pesawat - Excuse me
Editing by Remy Mysterio - Monorail..