Monday, August 17, 2009

T-SHIRT LADIK NAULAH OUT NOW..NEW EDITION


T-SHIRT LADIK NAULAH sudah siap..harga adalah seperti yang dinyatakan iaitu RM25...oder boleh dibuat melalui ruangan komen di blog ini...sila nyatakan nama, no tel dan saiz baju anda..saiz baju adalah daripada XS-S-M-L-XL-XXL..sebarang masalah dan pertanyaan sila hubungi jambol-013-9143919, Acyd-012-9332554, Adam- 0192665735, Alan-012-3625187,Kaza-012-3459463....Klik pada poster untuk melihat dengan lebih jelas...sekian......

Friday, August 7, 2009

SELF PORTRAIT 02


Portrait wajah sendiri...Walaupon xhensem nak gak poyo2 letak...hahaha...Selain tu ni cubaan tuk tidak mensia-siakan gambar-gamba lama gak...Walaupon xde la sehebat mana seperti photographer dan imej manipulator yang lain..tp aku try dan cube sedaya upaya aku nak dapatkan style gamba sendiri...

Monday, August 3, 2009

T-SHIRT CLASS TRIP TO PULAU PERHENTIAN


Design Hitam




Design Putih



Kepada student group FT4... Semua pelajar diwajibkan membeli t-shirt klas ni untuk trip kite akan datang ni 7hb sehingga 9/10hb ke pulau perhentian...harga adalah tetap kerana pengeluaran t-shirt yang sikit dan juga untuk back-up t-shirt tuk lecturer yang pergi ke trip tu.... T-shirt akan kluar dengan 1 warna sahaja samaada warna hitam @pon putih...mengikut undian yang ramai..T-shirt ni juga boleh di oder lebih daripada 1 setiap orang jika ingin menghadiahkn kepade sesiapa yang teristimewa. so...papehal contact gua.....blanje makan klu sesiape yang nak jmpe...hahaha

Sunday, April 26, 2009

CERITA PERSAHABATAN

video

Ini adalah hasil kerja 1 kumpulan Serabut Production. Cerita ini diarah oleh saya(Ladik's) dan dibantu oleh Acyd(Ladik's) sebagai pengarah fotografi serta dibantu oleh beberapa krew iaitu Nina, Alice, Hanim, Dekya. Terima kasih diucapkan keatas sokongan yang di berikan terutamanya kepada Tn Hj Shahirman(penasihat kepada subject video), Yan & Family(memberi penginapan yang baik kepada krew kami untuk membuat pengambaran di Kg Sawah Sipadan, Tg Karang Selangor), kepada pelakon utama iaitu Jemik dan Sapik sendiri,pelakon-pelakon tambahan iaitu Rina dan Jonet.

My Family

Inilah keluarga ku yang sebenar. Aku yang berada di sebelah kiri skali. Aku adalah anak yang kedua. Dari kiri belakang aku, mak, Tok Piah, ayah, abang(nizam), dan dari kiri hadapan adik(ikah), adik(hakim), adik(Sidah). Kami dari keluarga yang sederhana tetapi bahagia.
LADIK NAULAH tertubuh pada akhir tahun 2005. Di anggotai oleh 8 orang ahli kumpulan iaitu seorang penasihat En Shaharin Sulaiman dan 7 orang ahli iaitu Jambol(Sahrulazhar), Kaza(KhairulAzahar), Alan(Azlan Zahari), Sapkon(Rasyidi), Botak(Adam Aidil), Acyd(Abdul Rasyid), Atam(Zulfadhlie). Kami bermula pada awalnya di Melaka. Di situlah tercetusnya idea untuk membentuk satu kumpulan seni fotografi. Ladik naulah lebih berkonsepkan kepada 'Fine Art Photography'. Lebih mengutamakan ' content ' pada setiap hasil karya yang dihasilkan.

This Is Me


Ini adalah 'self portrait' saya. Senang cerita, aku ni suke berfikir. Apa yang aku pikirkan kadang-kadang boleh pakai tp kadang-kadang banyak gak yang xboleh pakai. Aku suka memikirkan bende-bende yang melampaui batas. Kalau boleh nak wat macam-macam bende dalam bidang Art ni. Tp aku still lagi dalam proses pembelajaran.Banyak lagi perkara yang lemah lebih2 lagi dari segi teknik-teknik dan penyampaian sesuatu hasil karya aku ni. Nak buat work bukan nye senang. Lagi-lagi dalam bidang photo ni. Kadang-kadang tanggapan orang terhadap photography ni tah ape-ape jek. "Hak.. ala...Amek gambo je, bukan susah pon, budak kecik pon leh ambik gambo, pe beze nye?? ". Karut tul la ape yang dieorang pikir ni. Huh...Bile pikir balik, ape bezenye orang yang ambik photography ngan budak kecik yang dimaksudkan tu klu kite tak explore ngan expose kepade bende2 yang berkaitan dengan photography. Sume orang boleh ber 'Photography' dan cume yang membezakan ialah 'knowladge' dan pemahaman terhadap ape yang ingin disampaikan. Apa yang pernah dicakap oleh seorang lecturer aku "it not about the camera, it about the person behind the camera". Apa yang dimaksudkan ialah kamera tu just a tool jek. Nilai tak terletak pada kamera tapi pada idea, perisian, pemahaman seseorang dan penerimaan orang terhadap setiap hasil karya.